Решението на ОПЕК+ да запази производството на петрол непроменено е подходящо

...
Решението на ОПЕК+ да запази производството на петрол непроменено е подходящо
Коментари Харесай

ОПЕК+ запазва производството на петрол

Решението на ОПЕК+ да резервира производството на петрол  непроменено е уместно за пазарните съмнения . Това заяви в неделя след извършената видеоконференция на огромните страни производителки на нефт министърът на енергетиката на Алжир, представен от " Ройтерс ". 

Групата ОПЕК+ ще следи от близко пазарите на недопечен нефт за всевъзможни развития, сподели Мохамед Аркаб.

По-рано в неделя ОПЕК+ се съгласи да се придържа към задачите си за рандеман на нефт, защото пазарите се борят да оценят въздействието на забавящата се китайска стопанска система върху търсенето и ограничаването на цените на G7 за съветския нефт върху предлагането.
 ОПЕК+ евентуално ще резервира равнищата на рандеман на нефт
ОПЕК+ евентуално ще резервира равнищата на рандеман на нефт

Днес ще се организира конференция и във връзка на наложения таван от 60 $ за барел съветски нефт

Припомняме, че решението бе предстоящо. 

13-членната Организация на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) през днешния ден организира консултация с 10 други страни производителки на нефт, измежду които Русия, с цел да преразгледат решението си през октомври да понижат производството с два милиона барела дневно.

Ден по-рано, Г-7 и Австралия се споразумяха за таван на цените от 60 $ за барел за съветския нефт, който ще влезе в действие в понеделник или скоро по-късно, дружно с ембаргото на Европейски Съюз върху морските доставки на съветски недопечен нефт.

Това ще предотврати доставките по море на съветски недопечен нефт за Европейския съюз, които съставляват две трети от вноса на нефт в блока от Русия, в опит да се лиши Москва от милиарди евро.

Докато Русия осъди входящата горна граница на цените в събота, заплашвайки да спре доставките за всяка страна, която одобри мярката,
 Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт
Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт

" Политико ": $60 е по-висока цена от тази, на която Русия продава и Путин може да отхвърли хода на Запада като неправилен

За ОПЕК+, огромното незнайно в петролното уравнение е какъв брой мощно глобите ще обиден съветските доставки. Но на този стадий към момента не може да се изключи по-голямо понижаване на добива на нефт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР